Kort guide til grus af Jordgrus.dk

Sommeren er om hjørnet, og det betyder for de fleste, at de skal ud i det forhåbentlig gode vejr og  i gang med deres DIY-projekter (Altså DO IT YOURSELF projekter, hvis du ikke lige er med på den trendbølge). Måske skal du lægge en indkørsel, en terasse eller blot en lille sti igennem din have – en ting er i hvert fald sikkert, og det er at du skal bruge GRUS!

Du ved måske ikke meget om grus i forvejen, men grus fås i utallige varianter. Der findes grus, henholdsvis stabilgrus, til at sikre at sten og fliser ligger stabilt over belægningen. Derudover findes grus til blot at blande med mørtel eller beton, såvel som der findes afretningsgrus, der egentlig er vasket sand, og som bruges som det nederste underlag i en grusbelægning.

Brug af grus

Som sagt bruges grus primært under belægninger, og her er det især stabilgrus og afretningsgrus man får brug for – Køb grus hos Jordgrus.dk

Når grusen først er fordelt, skal det vibreres med en pladevibrator for at gøre det fast, og det gælder både stabilgrusen og afretningsgrusen – dette er også for at sikre at laget bliver i samme højde og tykkelse, så fliser, sten eller grus ligger lige og stabilt i mange år frem. Såvel som det tager længere tid at kvalitetstjekke alt igennem, vil det også gavne sig på vedligeholdelsesdelen.

 

 

Vigtig info om grus

Skal du ikke bruge alt det grus du har bestilt med det samme, så bestil det i en bigbag. Det er dyrere, men på den måde vil gruset holde sig rent og fri for ukrudtsfrø og andet organisk affald som vil tære på kvaliteten af dit grus.

Dette var lidt en kort info guide til det ellers store område om grus, herunder hvorledes grus bør behandles i sine anlægsopgaver. Hvis du har nogle spørgsmål så send endelig en kommentar til dette anlæg, så vil jeg i forbindelse med Jordgrus.dk forsøge at besvare dine spørgsmål bedst muligt.

0 comments on “Kort guide til grus af Jordgrus.dkAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *