Når regningerne bare vælter ind

Kender du det når du et øjeblik føler at der faktisk er styr på økonomien og det hele kører ret godt, hvorefter et sandt inferno af regninger har det med at ødelægge fornøjelsen? Så er du ikke alene. Jeg har det nemlig på fuldstændig samme måde lige nu, og selvom man er selvudnævnt og selvudlært Livsartist, kan det godt være lidt svært at kapere alt sammen. I dette korte indlæg har jeg derfor beskrevet en række øvelser, som forhåbentlig kan vende dit tankesæt lidt og gøre din hverdag mere positiv – økonomien bliver jo ikke bedre af at ærgre sig.Grundlæggende set mener jeg at du bør angribe din angst for din økonomi – for det er det rent faktisk – med det rationale, at din økonomi ikke ændrer sig ved at du tænker over det. Hvis du vil gøre noget ved det må du enten bruge mindre eller tjene mere, men den beslutning kan jeg desværre ikke hjælpe dig med – det skal du vide bedst selv. Husk at lykken aldrig er at tjene mange penge, men at en lille nedgang eller i det mindste en gennemgang af din økonomi i mange tilfælde kan frigøre lidt ekstra midler, der kan få bægret til, ikke at flyde over – det er i hvert fald min egen strategi. Hvis du alligevel er fortvivlet over økonomien, vil jeg anbefale dig disse øvelser:

  • Gør op med dig selv, om du er parat til at se din økonomi i øjnene. Tag et måde med banken og få samlet dine lån såfremt du skylder penge, og gør ellers et stort arbejde ud af at overskueliggøre din privatøkonomi, så du altid ved hvad der sker.
  • Find et motivationspunkt eller en motivationsfaktor. Forestil dig hvad du er i stand til at gøre hvis din økonomi er sund og rask, og sæt dig et eller anden konkret i vente som mål eller gevinst. Det kan for eksempel være en rejse eller en dyr ting.

0 comments on “Når regningerne bare vælter indAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *