Hvis vi ikke tager os sammen – så ophøre livet måske helt?

Tænk på miljøetOverskriften lyder måske lidt voldsom, men ikke desto mindre kan det gå hen og blive en kendsgerning, hvis vi ikke som mennesker på jorden strammer op, og begynder at gøre med ved CO2 udslip i atmosfæren.

Klimaforskere bliver konstant ved med at dokumentere i form af rapporter, hvor store klimaforandringer vi pt. Er udsat for – og hvad vi kan forvente over det næste årti. Det er ikke små ting som der bliver dokumenteret, og temperaturen forventes at stige, og det samme gør vandstandene, da gletsjere vil smelte på de antarktiske poler, osv.

Vi ser konstant store naturændringer og katastrofer, og senest har der været faldt sne i Australien, langt ude for sæsonen, hvilket endnu engang blot bevidner at vores verden opføre sig anderledes, også kan man så diskutere om dette skyldes klimaforandringer, eller det blot er naturligt?

Virksomhederne har det største miljø ansvar

Vi kan som privat personer sagtens være med til at gøre en forskel, men der er ingen tvivl om at det er de store produktionsvirksomheder verden over, som skal reducere CO2 udslippet mest. Lande som Kina, Indien, mfl. Har nogle enormt høje tal, når man snakker CO2 udslip – og det er disse lande som skal stramme mest op.

Selvom en virksomhed allerede har fokus på miljøet, og mener at de allerede er godt med – så er der næsten altid plads til forbedringer, da der konstant kommer nye og forbedrede teknologier til. Det er her at professionelle ingeniører med ekspertise indenfor miljø kan være behjælpelige, da de hele tiden udvikler og følger teknologier.

Gør hvad du kan i hjemmet

Hjemme hos dig selv kan du også gøre en forskel, ved at reducere energiforbruget.

Det kan du fx. gøre ved at slukke for standby strøm på dine elektronisk apparater, eller ved at sørge for at dit hus er korrekt isoleret, så du ikke fyrer energi lige ud i den kolde luft. Endvidere kan du tænke dig om når du fx. vasker tøj, og sørge for at dine hårde og hvidevarer er energimærket, så de spare mest muligt på energien.

Vil du gerne finde en masse energisparetips, så vil vi anbefale at tag et kig på denne hjemmeside – som har mange gode spareråd, som man kan implementere i hjemmet.

 

0 comments on “Hvis vi ikke tager os sammen – så ophøre livet måske helt?Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *