At rejse er at leve – det er blevet tid til at bestille sommerferie!

kilde: wallstickers.nu

At rejse er at leve, siger et gammelt citat af digter H.C. Andersen. Og den holdning deler mange danskere, da det menes at hver fjerde husstand i 2014 vil bruge mere end 10.000 kr på at rejse – hvilket svarer til 27 procent af de samlede husstande i Danmark.

Men hvorfor er vi danskere så vilde med at rejse? Er det ikke nok blot at holde ferien på fx en campingplads – er det nødvendigt at skulle sydpå eller andetsteds for at holde sommerferien?

Vi har alle sammen forskellige behov, også når det kommer til at rejse. Nogle elsker at rejse med rygsækken på nakken rundt i områder som Asien, Sydamerika, eller andetsteds. Nogen synes det er fedt at Chile den af på en husbåd, eller pendle rundt med tog, bil eller på anden måde tage på vandreferie.

Fælles er det dog for de fleste som elsker at rejse, at det bliver en form for passion som man hurtigt kan blive afhængig af. Nogen vælger at spare op det meste af året, for så at tag afsted i en længere periode – andre springer ud i det og sælger måske alt derhjemme. Nogen er så heldige at de kan arbejde imens de er på ferie ved at undervise i fx engelsk, eller ved hjælp af internettet som med tiden er blevet populært.

Herunder har jeg prøvet at samle 5 grunde til at vi danskere elsker at rejse

1. Udfordre sig selv

I Danmark lever vi under gode forhold sammenlignet med mange andre lande rundt om i verden. Derfor kan det være en udfordring at bo i fx fattige lande/områder hvor man ikke bor under samme forhold som man er vokset op med. Det kunne også være i form af fysiske aktiviteter, som at rejse til et land og bestige et bjerg, osv.

2. Opleve andre ting end du kan i Danmark

En af grundene til at det er fedt at rejse er at man oplever en masse ting som måske ikke lige er normalt i Danmark eller Europa generelt. Det kunne være forskellige dyrearter som lever vildt i naturen, eller situationer lokalbefolkningen håndterer anderledes end vi er vant til, osv, osv. Vælger du at rejse i Danmark kan du med fordel leje en bil hos et billeje firma i københavn.

3. At finde sig selv

Ved at komme væk fra hverdagens trygge omgivelser vil man have mulighed for at finde sig selv. På en ferie langt væk hjemmefra familie og venner, får man virkelig muligheden for at tænke over livet.

4. Feste og have det sjovt

Mange unger vælger denne grund, og de tager ofte afsted i grupper. Der findes mange lande/byer som tilbyder de unge masser af fest og sjov – og strand og sol om dagen.

5. Opleve nye kulturer & mad

Mange rejser selvfølgelig fordi de gerne vil lære nye kulturer at kende, samt eksperimentere med andre landes køkkener.

 

0 comments on “At rejse er at leve – det er blevet tid til at bestille sommerferie!Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *